Про асоціацію

Історія заснування Асоціації «М’ясне скотарство»

Заснована Асоціація була 23 березня 1992 року виробниками, які вирощували поголів’я м’ясної худоби та мали спільне бачення розвитку даної галузі щодо сприяння одержання державної підтримки, обміну передовим досвідом, ведення селекційно-племінної роботи, виведення на ринок якісної яловичини від м’ясних порід великої рогатої худоби.


Мета діяльності Асоціації «М’ясне скотарство»

Головною метою Асоціації «М’ясне скотарство» є координація господарської діяльності членів Асоціації, яка спрямована на представництво захисту прав та інтересів, сприяння у впровадженні досягнень науки, нових технологій ефективного вирощування великої рогатої худоби та овець м’ясного напряму продуктивності, розширення ринків збуту, створення українського бренду якісної м’ясної продукції яловичини, баранини та ягнятини.

Напрямки діяльності

Підтримка та захист інтересів

  • державна підтримка i участь у розробці програм, захист інтересів виробників;
  • роз’яснення, консультація, практична допомога в підготовці пакетів документів для державної підтримки;
  • участь у створенні українського бренду м’яса та м’ясних порід великої рогатої худоби та овець i його просування на ринок України та зарубіжні ринки;
  • сприяння в створенні великих кластерів відгодівельників у різних регіонах України разом з членами Асоціації (від 1000 голів i більше). Сприяння у будівництві та реконструкції спеціалізованих м’ясопереробних потужностей для забою великої рогатої худоби та овець і виробництва якісної м’ясної продукції для продажу на внутрішньому та зовнішних ринках;
  • участь у роботі з пошуку нових ринків збуту для української м’ясної продукції з доданою вартістю. Сприяння виробникам м’яса в отриманні міжнародних сертифікатів, спеціалізованих технологій типу “Хаяль”, “Кошер”;
  • підготовка пропозицій, разом з членами Асоціації, щодо спрощення одержання дозволів i погоджень на будівництво та реконструкцію тваринницьких об’єктів, відведення земельних ділянок під будівництво;
  • сприяння діловій співпраці з основними українськими торговими мережами для просування українського м’ясного бренду (ВРХ, баранини, ягнятини).

Інформаційно-аналітичні

  1. Участь у створенні он-лайн інформаційної бази племінних та товарних ресурсів м’ясної галузі у розрізі господарств та регіонів на базі сайту Асоціації.
  2. Сприяння та допомога у впровадженні системи безпечності виробництва м’яса і продуктів переробки. Співпраця з ДПСС щодо отримання дозволів на експорт м’яса та м’ясопродуктів у країни Європи, Азії, Африки.
  3. Проведення семінарів і навчань на підприємствах членів Асоціації для роз’яснення особливостей експорту м’ясної продукції в різні країни світу разом із спеціалістами Держпродспоживслужби України, фахівцями ФАО ООН та експертами з питань експорту тваринницької продукції.

Науково-освітні

  1. Науковий супровід програми селекції та технології вирощування i відгодівлі м’ясної худоби та овець. Ветеринарні превентивні програми для різних статево-вікових груп худоби та овець. Система годівлі.
  2. Проведення регіональних нарад і семінарів для напрацювання та реалізації збільшення концентрації і спеціалізації м’ясного скотарства та вівчарства (Волинь, Одеса, Полісся, Чернігів, Суми, Дніпропетровськ). Робота щодо залучення виробників м’яса ВРХ та овець у члени Асоціації i в її роботу.
  3. Вивчення разом з членами Асоціації і науковцями потенційних можливостей розвитку галузей ВРХ та овець м’ясного напрямку продуктивності на місцях вирощування. Сприяння в розробці програм розвитку для цих галузей по кожному конкретному пiдприємству та регіону.
  4. Участь разом з відповідними державними структурами та асоціаціями у вивченні стану і тенденцій розвитку м’ясного ринку України (ВРХ та овець), прогнозування річного балансу м’яса. Вивчення експортного потенціалу та внутрішнього споживання.

Інші напрями діяльності

  • організація галузевих подій, виставок-аукціонів, навчально-практичних семінарів, тощо;
  • сприяння в організації контрольних забоїв тварин для оцiнки кiлькостi i якостi м’яса у вiдповiдностi до прийнятих правил та стандартів.

 

Наша команда

Кваша Микола Михайлович

директор ВНА “М’ясне скотарство”.

Боднар В’ячеслав Іванович

заступник директора ВНА “М’ясне скотарство”, експерт з питань сільського господарства.

Вдовиченко Юрій Васильович

керівник напряму науково-консультаційного центру ВНА “М’ясне скотарство”, директор ІТСР “Асканія-Нова” – ННСГЦВ, доктор с.-г. наук, член-кореспондент НААН.

Морару Іон Габрієлович

керівник напряму ветеринарної медицини та штучного осіменіння ВНА “М’ясне скотарство”, лікар ветеринарної медицини, експерт.

Лобіювання

Лобіювання

                       Лобіювання інтересів тваринників.
Розвиток

Розвиток

                       Участь в науково-практичних заходах.
Аналітика

Аналітика

                       Огляд тенденцій та прогнозів розвитку тваринницької галузі.